Els nacionalistes denúncien les polítiques de joc i atzar del Conseller Saura, fomentant l'expansió i la promoció del joc, fomentant l'addicció dels ciutadans amb estratègies, màquines i regulacions que fomenten la ludopatia.



Oriol Pujol, diputat de Convergència i Unió al Parlament de Catalunya, ha anunciat que la federació nacionalista “donarà suport al proper Ple del dia 14 de novembre al tercer punt de la moció presentada per ERC i ICV on es demana la dimissió de la ministra Magdalena Álvarez”. Oriol Pujol ha justificat aquesta decisió perquè “el seu tercer punt i la proposta de CiU són pràcticament iguals” i ha afirmat que “esperem que ells actuïn de la mateixa manera i votin a favor de la nostra moció”. En aquest sentit, el portaveu nacionalista també ha deixat la porta oberta “a trobar un redactat en comú” amb la resta de grups.

Oriol Pujol ha recordat que la federació nacionalista va ser la primera en demanar la dimissió de la Ministra de Foment, Magdalena Álvarez, i s’ha felicitat perquè “allò que va començar posant sobre la taula CiU ha trobat ara el recolzament de dos grups del govern”. A més, Pujol ha explicat que aquest plantejament “el defensem perquè aquesta gent està incapacitada per aportar solucions. Formen part del problema ja que són justament algunes de les seves decisions les que han provocat que la situació a rodalies empitjorés”.