Dos-cents càrrecs electes del món municipal de CiU denuncien el silenci còmplice dels ajuntaments socialistes i del govern català davant la crisi



Acompanyat per 200 càrrecs municipals de Convergència i Unió, el diputat de CiU i secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha demanat aquest migdia que el “gabinet de crisi que ha de gestionar la situació d’emergència nacional que viu el nostre país, s’estableixi a Catalunya i el dirigeixi la Generalitat”.

Aquesta és, a parer de la federació, un pas imprescindible per acabar “amb la hipoteca” en què viu el país. Un “bloqueig de Catalunya” que Puig atribueix tant als interessos electorals dels partits que governen “com al silenci còmplice dels socialistes, des dels ajuntaments fins al govern de l’Estat, passant pel govern català”. Puig ha fet aquestes declaracions davant el Saló del Tinell, “on es va gestar el primer forat, el que va suposar l’inici de la major crisi de les institucions catalanes”, a costat de Xavier Trias, president del Grup de CiU a l’Ajuntament de Barcelona, Lluís M. Corominas, vicesecretari d’Acció Territorial de CDC, Antoni Castellà, secretari d’Organització d’UDC, Carles Sala, secretari de Política Municipal d’Unió i fins a 200 càrrecs electes de CiU.

Amb aquest gest, la federació nacionalista vol canalitzar el desconcert i el descontentament “en què estem immersos els catalans” i per això no només demana que sigui la Generalitat qui dirigeixi la gestió de la crisi i prengui les decisions sinó també “que ho faci acompanyat d’un comitè d’experts”.

Igualment i davant la compareixença demà al Congrés del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, Felip Puig ha dit que espera que “no només surti a demanar disculpes sinó que avanci les iniciatives polítiques que prendrà per solventar l’emergència nacional que patim”, unes iniciatives que a opinió de CiU, han de passar inevitablement “per comunicar els cessaments oportuns i per establir la direcció de la gestió de la crisi a Catalunya” .

Durant l’acte, l’alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, ha llegit el manifest “Volem solucions. Prou silenci còmplice! Per una xarxa ferroviària digna” que, més tard, s’ha lliurat al registre de la Generalitat. Coincidint amb la presentació del manifest, Convergència i Unió ha iniciat també avui la campanya “RENFE et roba el temps. Prou!” repartint adhesius i targetons a les estacions per denunciar la mancar d’inversions que pateix aquesta xarxa des de fa anys.

Consulteu des d'aquí, el manifest de CIU sobre RENFE.