El Cap de CiU lamenta que el rebuig que genera la construcció del túnel per l’alta velocitat a la ciutat hagi arribat abans a Madrid que a l’Alcalde i creu una manipulació vincular aquesta obra amb la viabilitat del projecte de La Sagrera

Xavier Trias, ha recordat avui a l’Alcalde Jordi Hereu que no voler escoltar i entendre el rebuig de la majoria dels ciutadans a l’actual traçat del TGV pel centre de la ciutat sí que és anar contra els interessos de Barcelona. Xavier Trias ha lamentat que el rebuig que genera la construcció del túnel per l’alta velocitat a la ciutat hagi arribat abans al Govern central, a Madrid, que a l’Alcalde i creu que és una manipulació vincular aquesta obra amb la viabilitat del projecte urbanístic de La Sagrera.

El líder de CiU a l’Ajuntament, aquest matí en roda de premsa a l’Ajuntament, ha respost així a la reacció de l’Alcalde Hereu davant les últimes noticies aparegudes avui a “El Periódico” segons les quals el Govern central ha decidit ajornar l’adjudicació de les obres del túnel del TGV pel centre de Barcelona fins després de les eleccions del 9 de març.

Xavier Trias considera que tenim un “Alcalde molt tossut que segueix equivocant-se i planteja les coses de manera poc democràtica”. “El rebuig que genera la construcció del túnel del TGV pel centre de Barcelona hauria de fer reflexionar l’Alcalde; si hi ha una majoria de barcelonins, com hi ha en aquest moment, que està en contra del traçat ha de fer reflexionar als responsables polítics. I si un és l’Alcalde de la ciutat i les forces majoritàries tampoc estan d’acord és un motiu perquè pensi què s’ha de fer”, ha dit el Cap del Grup Municipal de CiU. A parer de Trias, “és molt trist que el rebuig dels ciutadans de Barcelona a l’actual traçat del tren d’alta velocitat pel centre hagi arribat abans a Madrid que a l’Ajuntament de Barcelona. No entendre aquesta rebuig, no escolar el que volen els ciutadans de Barcelona sí que és anar contra els interessos de la ciutat”. Segons Trias “aquesta incapacitat per escoltar, reflexionar i negociar i buscar alternatives, és un error”.

El president de CiU ha criticat que, “a més d’equivocar-se, l’Alcalde també incórrer en una manipulació repetida quan diu que l’estació de La Sagrera no és possible sense el túnel del TGV; aquesta estació, i el cobriment de les vies, s’ha de fer no pas amb aportacions de l’Estat sinó amb la construcció de pisos i la plusvàlua que es generarà. És, per tant, una manipulació per enfrontar la gent dels diferents districtes”. Trias li ha demanat a l’Alcalde que s’adjudiquin les obres de l’estació i els seus entorns, i que en el sòl públic es faci habitatge de lloguer.

A parer de líder de CiU a Barcelona, Rodríguez Zapatero i Hereu utilitzen el túnel del TGV pel centre de Barcelona com a tàctica electoral i “això no és admissible”, ha dit Trias, qui ha reiterat el seu oferiment per asseure’s amb totes les forces polítiques per buscar una “solució possible, però no amb el traçat actual”.

El cap de CiU ha reiterat, una vegada més, la proposta que la federació ve defensant des de ja tres anys: que el TGV arribi a Sants, que surti de la Sagrera i que s’acceleri la construcció del corredor del Vallès per connectar amb la frontera francesa i pel trànsit de mercaderies. Trias ha dit que aquesta és la proposta de CiU, “però nosaltres no imposem res. És equivocat creure que tens la raó i que els altres van contra Barcelona. És un error que comet l’Alcalde i s’ha d’acostumar a escoltar la gent, escoltar que hi ha una majoria contrària al traçat actual”.

Segons Trias, Jordi Hereu “té molta pressa per fer coses irreversibles. I el que hem de fer són les coses ben fetes, buscant consensos i sense haver-nos de penedir en el futur per les decisions presses”, i ha explicat que el traçat del TGV pel centre de Barcelona no serà moneda de canvi després de les eleccions del 9 de març. Per a Trias és una qüestió de lògica: “fa tres anys que diem el mateix, hem anat a les eleccions municipals amb aquesta posició de rebuig a l’actual traçat al programa, i anirà també en el programa de CiU a les generals. Si som decisius, serà un punt fonamental. Crec que Rodríguez Zapatero intenta de manera equivocada fer electoralisme”. El problema de fons és que, segons el cap de CiU a l’Ajuntament, “l’Alcalde està desaparegut; no és que Zapatero amb les seves decisions el desautoritzi, sinó que Hereu està desaparegut. Hi ha manca de lideratge, no és capaç de buscar consens i liderar per tirar endavant la ciutat”.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Crec recordar que ho he comentat en algun altre post. Una actitud desafiant i preocupant la de l'alcalde de Barcelona.