Pujol i Pelegrí demanen als grups que donen suport al Govern “que deixin de preocupar-se per ells, per mantenir-se al poder, i comencin a preocupar-se pel país”


El portaveu del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol i el portaveu adjunt, Josep M. Pelegrí, han repassat en roda de premsa l’actualitat política catalana, marcada per la reunió que celebraran els grups que donen suport al Govern per a renegociar les bases de l’acord tripartit. Per a Pujol, aquest “nou estira i arronsa del tripartit”, demostra que “el Dragon Khan és més silenciós que fa un any però continua existint”. De fet, el que succeirà no és res més que “la renegociació de l’estabilitat del Govern”.

La conseqüència d’aquestes continues discrepàncies del tripartit és que “Catalunya acaba sent esclava d’un govern feble i els grans temes de país queden aturats per a evitar friccions entre els membres del Govern”. Així doncs, temes importants com el quart cinturó, el traçat del TGV o la línia de Molt Alta Tensió (MAT) acaben sent aparcats. Per aquesta raó, Oriol Pujol ha demanat als grups del Govern de Catalunya que “deixin de preocupar-se per ells, per mantenir-se al poder, i comencin a preocupar-se pel país”.

CiU exigeix a Zapatero que es pronunciï sobre quin traçat prefereix

En aquest sentit, avui s’ha publicat a diversos mitjans de comunicació que el traçat del TGV per Barcelona quedarà posposat fins després de les eleccions. Pujol ha estat contundent i ha afirmat “sense cap mena de dubtes” que “si la gent del país fa confiança a CiU, una de les condicions que posarem serà que l’actual traçat del TGV no s’apliqui”. Però més enllà de posposar les obres per Barcelona, el portaveu de CiU ha demanat als responsables polítics que aclareixin si són partidaris o no de mantenir el traçat. “Hereu és partidari de mantenir l’actual traçat però no sabem què pensa ni el president de la Generalitat ni el president del Govern espanyol”.

A la Comissió Bilateral només es ven fum

Pel que fa a la reunió de la Comissió Bilateral que se celebrarà demà, ha destacat que l’únic que queda clar hores d’ara és que “no hi haurà resultats. Es ven fum, s’escenifica però des d’un punt de vista pràctic no hi ha res, no hi ha cap avenç en el desplegament de l’Estatut”. Davant la falta d’avenços en els traspasso previstos per l’Estatut, Oriol pujol i Josep M. Pelegrí han anunciat que el proper període de sessions CiU basarà la seva estratègia en dos fronts: l’autogovern i el desplegament de l’Estatut i el nou sistema de finançament. “No estarem de braços creuats” ha explicat Pujol.

El retorn del PP al vidalquadrisme més obscur

Oriol Pujol també ha comentat el vídeo de precampanya presentat pel Partit Popular i ha estat contundent a l’hora de criticar un vídeo que ha qualificat com “un atac directe contra Catalunya i contra un dels pilars del país com és la immersió”. Pel portaveu parlamentari estem davant “un retorn al vidalquadrisme més obscur. Recupera la mentida per a sembrar la discòrdia i generar problemes on no n’hi ha”. Segons Pujol, aquest vídeo només té un part positiva i és que “ajuda a clarificar que el moment polític actual no passa per les dretes i les esquerres sinó per qui defensa Catalunya i qui no”. Per fer front a aquests atacs, “CiU reclama amb contundència unitat d’acció dels partits de Catalunya en defensa de la immersió lingüística a l’escola”.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Llegint el post m'ha vingut al cap la tovesa que en Trias està tenint amb Hereu pel tema del traçat. L'alcalde passa de l'acord del ple i s'amotlla a la submissió més absoluta pel tema del traçat, la que defensa ZP. Ai que no anem bé...