El Portaveu del Grup Parlamentari de Convergència i Unió, Oriol Pujol, ha anunciat avui en roda de premsa, que els nacionalistes han presentat al Parlament de Catalunya “una Proposta de Resolució en defensa de la política lingüística escolar”, que esperen es debati en el proper Ple, previst pel proper dia 23 de gener, i a la qual esperen “l’adhesió de tots els grups parlamentaris, a excepció del PP”.

El Portaveu nacionalista ha afirmat que “davant els constants atacs frontals, per part del PP, al model d’immersió lingüística, dels quals ha fet bandera electoral, des de CiU vam reclamar al Govern català que prengués la iniciativa en la defensa d’aquest model i li vam mostrar la mà estesa en aquesta defensa”.

Segons Oriol Pujol, “el nostre model d’immersió lingüística ha demostrat durant anys que és un molt bon model, ja que ha esdevingut el projecte educatiu més eficaç per fer ciutadans competents en llengua catalana i castellana; ha estat una eficaç eina d’integració i cohesió social i, a més, està avalat per sentències del Tribunal Constitucional”.

Davant d’això, Pujol ha lamentat que “el govern Tripartit ha mantingut el silenci per resposta davant dels durs atacs del PP a aquest model” i per aquest motiu, “des de CiU hem pres la iniciativa, presentant aquesta Proposta de Resolució, per afavorir la unitat d’acció en el proper Ple”.

Pujol espera que la proposta de CiU serveixi per “deixar clar el suport majoritari del Parlament al model educatiu vigent a Catalunya” així com “per insistir en la necessitat que el desplegament de les competències en matèria d’educació es desenvolupi d’acord amb el nou Estatut que estableix el dret de tots els catalans i catalanes a rebre l’ensenyament en català, com a llengua vehicular, a assolir el coneixement suficient oral i escrit en català i castellà i a no ésser separats en centres ni en grups classe diferents per raó de llur llengua habitual”.

Oriol Pujol denuncia “excessiva supeditació del Govern català als resultats de les eleccions del 9 de març”

El Portaveu nacionalista ha atribuït, però, aquest silenci per part del Govern català al fet que “el procés electoral de cara a les eleccions del proper mes de març està marcant l’agenda política de l’Executiu fins i tot en temes essencials per a Catalunya”.

Segons Pujol, “el Govern ha aturat temes tan importants com el Pla Nacional d’Infrastructures i el Pla Nacional per la Immigració i, fins i tot, no els interessa seguir desplegant l’Estatut fins passades les eleccions a Corts”.

Tot això en opinió del Portaveu nacionalista, “demostra una excessiva supeditació del Govern català als resultats de les eleccions del 9 de març, que paralitza encara més el país”.

Pujol ha denunciat també una “equidistància escenificada per part dels partits que donen suport al Govern”, que es tradueix en “decisions arbitraries” com les mesures de portada d’aigua a Catalunya o dels 80km/h per part d’ICV. I fins i tot, “postures contradictòries flagrants”, com en el cas de la proposta de noves mesures d’escolarització d’estudiants immigrants recent arribats, anunciades pel Conseller d’Educació, Ernest Maragall, i el rebuig frontal per part del Secretari per a la Immigració, Oriol Amorós, a aquesta proposta.

Document: Proposta de resolució de defensa de la política lingüística escolar

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Una majoria absoluta d'algun dels dos majoritaris podria ser letal pel futur del català. Així que ja podem esforçar-nos a ser decisius!