CIU demana al Govern “una gestió qualitativa i seriosa i no com passa ara que ningú sap com es fa la selecció de personal ni on van parar alguns contractats”

La diputada del Grup Parlamentari de Convergència i Unió, Pilar Pifarré, ha defensat la necessitat de crear un pla de contenció de personal, que indiqui el nombre màxim d’alts càrrecs, personal eventual, funcionaris i laborals que poden ser adscrits als Departaments de la Generalitat i als seus organismes públics. En una Moció de la federació nacionalista, que ha estat rebutjada pel tripartit, Pifarré justificava la necessitat d’establir mecanismes de control després de comprovar els excessius increments de personal efectuats pel Govern. “El tripartit sempre s’omple la boca de planificació, però acaben sent només paraules que se les emporta el vent i no fets. La realitat és que en el pressupost 2008 hi ha”:

  • 236 Alts càrrecs davant dels 202 de desembre de 2007 i 149 del darrer Govern de CIU.
  • 323 llocs eventuals davant dels 229 del desembre de i 227 de CIU.
  • 8.406 llocs més que al 2007, per a funcionaris i laborals, del quals
    • 2.087 personal sanitari
    • 2.836 personal docent
    • 1.100 per mossos d’esquadra

És a dir, que en aquest darrer punt, “hi ha 2.383 funcionaris restants que no sabem què fan. Pot explicar als ciutadans que és el que paguen?” ha preguntat la diputada de CiU. I és que tal com ha explicat Pifarré, “avui no hi ha més transferències ni creixements que justifiquen aquest augment de personal”. Més concretament, respecte el darrer Govern de CiU es produeix un increment del 58% d’alts càrrecs, 42% de personal eventual i 40% de funcionaris. Per aquesta raó, la diputada ha demanat “una gestió qualitativa i seriosa i no com passa ara que ningú sap com es fa la selecció de personal ni on van parar alguns contractats”.

La Moció de CiU rebutjada pel tripartit també demanava que “la selecció i la provisió de llocs de directius públics es faci amb rigor i per equips especialitzats en selecció per tal de garantir la transparència, expertesa i sense partidisme”. A més, es proposava la planificació de projectes normatius fins al 2010 en desenvolupament de l’Estatut bàsic de l’empleat públic i de l’Estatut d’Autonomia. I és que de moment, “4 dels 5 consellers han incomplert el que havien compromès, per això es demana un compromís formal davant el Parlament del seu desenvolupament”.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Ho han apres,de l'Ajuntament de Llançà.
Saps qui hi mana ?