Pifarré lamenta la “inestabilitat” del Departament, que fa impossible la planificació de la gestió, però ofereix col·laboració a Ausàs “si canvia radicalment la dinàmica existent”.

La diputada de Convergència i Unió, Pilar Pifarré, ha denunciat al Ple del Parlament el mal funcionament de l’administració i de la funció pública de la Generalitat, provocada, en gran manera, per “la inestabilitat i tensions continuades que existeixen al departament de Governació”. En aquest sentit la diputada nacionalista ha recordat que “hem vist passar 5 consellers, 3 secretaris d’Administració i Funció Pública, 4 directors generals de Funció Pública i 3 directors generals d’Organització i Modernització, en només 4 anys”. Segons Pilar Pifarré, “aquesta inestabilitat ha dificultat conèixer la complexitat del sector i planificar i actuar amb eficàcia davant els reptes de modernització que presenten avui les administracions públiques”.

Pifarré ha denunciat, també, “el creixement desmesurat de personal que no respon a necessitats reals del país, sinó al repartiment del pastís entre els tres partits que conformen el govern Tripartit”. En aquest sentit, s’ha referit a l’increment d’alts càrrecs, que han passat de 149 en el darrer govern de CiU l’any 2003, als 236 pressupostats al 2008 pel segon Tripartit, i a l’increment de personal eventual de confiança i assessorament, que ha passat de 227 en el darrer govern de CiU el 2003, a 323 pressupostats al 2008.

Segons Pilar Pifarré, “el clientelisme és també pràctica habitual als departaments de la Generalitat, i porta a buidar de professionals amb coneixements tècnics i experiència contrastada els departaments, per nomenar amics i coneguts d’altres cossos i administracions sense els coneixements i experiència requerits”.

La diputada nacionalista ha denunciat també la “manca de transparència i irregularitats en la gestió en l’accés, provisió de llocs i contractació de personal” i la “paràlisi, inoperància i desgavell per l’incompliment dels pactes i acords generals i sectorials amb el personal pel que fa a les retribucions, la promoció interna, la carrera administrativa, les condicions de treball i la formació entre d’altres coses”.

Davant la “inexistència de model, de visió de futur i actitud proactiva davant el que haurien de ser les administracions catalanes”, Pifarré ha reclamat que “es compleixin els compromisos, com la nova llei d’Organització de l’Administració o el Decret de mesures urgents per al funcionament dels serveis públics i que es compleixi allò que estableix el nou Estatut”.

Davant d’aquesta “greu situació” Pilar Pifarré ha advertit al nou Conseller, Jordi Ausàs, que “no compta amb els 100 dies de gràcia en la seva nova tasca”, però també ha aprofitat per oferir-li la col·laboració de Convergència i Unió si “canvia radicalment la dinàmica existent i comença a actuar perquè l’Administració de la Generalitat sigui una administració moderna, que no estigui al servei dels partits sinó del país i de la seva gent”.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquest és el gran defecte del país, que mentre ens preocupem pel tema de l'aigua (problema d'actualitat), els nostres "governants" van fent camí en altres esferes poc transparents del sistema democràtic. És premeditat o fruit de la casualitat?