El president de CiU i de la primera força política al Parlament de Catalunya, Artur Mas, ha plantejat a José Montilla com pensa afrontar el seu govern els grans temes de país (finançament, model educatiu, aplicació íntegra de l'Estatut, infraestructures, immigració, grans pactes nacionals) en un moment "d'inestabilitat" del tripartit després de la "crisi de govern" per la marxa de Joan Puigcercós per centrar la seva activitat política al sí d'ERC.

En roda de premsa al Parlament de Catalunya, Artur Mas ha posat un "límit" a les crisis de govern fonamentades en canvis de consellers: "que els canvis no aturin l'acció del govern". I ha citat canvis als governs de CiU on es van seguir aprovant lleis i afrontant grans temes importants del país i ha posat com a exemple la darrera negociació de finançament amb majoria absoluta del PP.

Montilla s'ha "empassat" el nom del nou conseller

El líder nacionalista s'ha lamentat també de les "formes" amb les quals s'ha procedit al relleu del conseller Puigcercós, especialment en la figura del president Montilla i de la seva autoritat. Mas considera que Montilla "s'ha empassat" el nom de Jordi Ausàs després de tenir-ne un primer coneixement a través d'un mitjà de comunicació. "Un president no ha de permetre aquesta situació, si manté intacte la seva autoritat a no ser que ho faci a benefici d'assegurar-se la continuïtat en l'exercici del seu poder".

Per últim, Artur Mas ha ironitzat amb les "interpretacions periodístiques" que apuntaven que seria CiU que provocaria canvis al sí de la política catalana. Doncs resulta que finalment aquell partit "que té la clau al tripartit" és qui genera "inestabilitat" per les "tensions obertes" entre els seus dirigents.

Avui fa 4 anys de l'atemptat de l'11-M

A la roda de premsa d'Artur Mas, el líder de CiU també s'ha referit als 4 anys que fa del brutal atemptat de l'11-M a Madrid. Mas ha assegurat que "no és acceptable que la barbàrie terrorista sigui la protagonista ara fa quatre anys i la darrera setmana dels processos democràtics". Per aquesta raó, ha començat la roda de premsa amb un "recordatori sentit" a les famílies de les víctimes.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sens dubte, aquests d'ERC segueixen aprofitant-se del Govern per blindar els seus interessos de partit. Per a quan eleccions a "Corts" catalaneS?

Anònim ha dit...

He anat a parar al teu bloc des d'un anunci de google mentre passejava per VilaWeb. M'he acostumat als blocs d'aquella casa....i he vist el teu n i he clicat. Sincerament no et conexiaNo trobes que hauries de deixar més clar que ets de CDC. Jo no et conexia i m'ha costat trobar. Es cert que els ue visito habitualment :Guardans, en Vives i en Ciurana tampoc tenen el logo. Ni en Romeva, ni els dels altres partits, però aquells blocs tenen un caràcter com molt personal. Aquest teu, però em sembla que té un to més institucional. No ho sé... era una reflexió.Encertat que hi hagi un apartat de dona i igualtat