Pujol destaca que mentre Mas assumia riscos i feia propostes de país, Montilla es “treia les puces” a TVE, esquivant respondre a temes essencials pels ciutadans de Catalunya.



Oriol Pujol s’ha mostrat “decebut” per la reacció dels dirigents polítics dels partits catalans a la conferència celebrada ahir per Artur Mas, que han respost amb “politiqueria” a l’ “ambiciosa oferta de debat feta per Mas al país”.

Pujol ha destacat que la conferència del líder nacionalista “no anava dirigida als líders i direccions polítiques, sinó que va ser un emplaçament a tota la societat a sacsejar el país” i per aquest motiu ha lamentat el “perfil baix” dels polítics catalans avui, als quals ha advertit que “les propostes de Mas tindran adversaris poderosos i les forces polítiques amb ambició catalanista no se’n poden fer còmplices”.

Oriol Pujol ha destacat que “el dret a decidir”, eix central de la conferència d’Artur Mas, “es treballa dia a dia amb amplis consensos” i, per tant, es un concepte “que no posa límits ni sostres”.

El Portaveu de CiU al Parlament s’ha referit també a la participació del President de la Generalitat, José Montilla, en el programa Tengo una pregunta para usted de TVE, i ha afirmat que “costa no pensar que es va tractar d’una contraprogramació”.

Pujol ha destacat, que “mentre Mas assumia riscos i feia propostes de país, Montilla es treia les puces de sobre esquivant preguntes sobre temes essencials pels ciutadans i ciutadanes de Catalunya” i ha afirmat que “es tracta de dues maneres diferents d’entendre el país”.


D'altra banda, el Portaveu del Grup Parlamentari de Convergència i Unió, Oriol Pujol, ha anunciat avui que els nacionalistes han “sol·licitat al Govern nova informació” sobre els fets del dia 20 d’octubre, que van provocar l’aturada del trànsit de trens de FGC a la línia Llobregat-Anoia, documents que, segons Pujol, “posaran llum i evidenciaran que aquells fets podien ser evitables i que el Govern tenia informació dies abans”.

Aquests documents que reclama ara CiU, són els referits als “registres nocturns dels talls de tensió d’aquesta línia en el tram El Gornal-Sant Josep; l’enregistrament o transcripció de la conversa mantinguda entre el maquinista del tren N430 i el Control de Trànsit Centralitzat; les cartes de maniobres i annexos de les actuacions dutes a terme en aquest tram i els informes del Departament de Projectes subsegüents a les comunicacions dels incidents”.

Aquesta demanda d’informació se suma a la bateria de preguntes per escrit que CiU va dirigir al Govern el passat dia 15 de novembre, també amb la finalitat d’esclarir l’origen d’aquests incidents, i a les quals els nacionalistes esperin obtenir resposta a finals d’aquesta setmana.

Oriol Pujol ha reclamat a la direcció de FGC i al propi Conseller que “aparquin els nervis que s’estan detectant en les seves darreres intervencions públiques i donin explicacions” i s’ha mostrat convençut, que tota la informació sol·licitada per CiU “confirmarà que el Departament de PTOP estava avisat de la magnitud de la tragèdia”.

El Portaveu de CiU al Parlament s’ha referit també a la visita que va realitzar ahir el representant de la UE, Mario Monti, a Girona com part del seu procés de presa de decisió sobre el traçat de la connexió de la línia elèctrica amb França.

Pujol ha expressat les sospites dels nacionalistes, que “el Govern de la Generalitat no ha intervingut per res en el desenvolupament d’aquesta visita” i ha afirmat que “de ser així, seria molt greu que el Tripartit hagi dimitit d’un tema tan important per als ciutadans de Catalunya”, encara que, segons Oriol Pujol, “aquesta actitud estaria en la línia del Govern de no ocupar-se dels problemes del país”.

En aquest sentit, Pujol ha anunciat que CiU preguntarà al Govern sobre “el rol del Parlament i del Govern de la Generalitat en el desenvolupament de la visita de Mario Monti”.