Oriol Pujol i Josep Maria Pelegrí recorden que per higiene democràtica cal que Magdalena Álvarez dimiteixi i tornen a reclamar indemnitzacions pels afectats del caos ferroviari



"En el Ple del proper dia 14 el PSC i el Govern té l'oportunitat de demostrar si lidera i és capaç de posar-se al capdavant de la gestió de la crisi o bé si les paraules de Montilla només se situen en la dinàmica de denúncia, sense defensar els interessos dels ciutadans de Catalunya". Amb aquestes afirmacions el Portaveu del Grup Parlamentari de Convergència i Unió, Oriol Pujol s'ha referit al ple de la propera setmana en el qual el President de la Generalitat, José Montilla, haurà de comparèixer per "donar explicacions del desgavell a rodalies" i també a les declaracions que el cap de l'Executiu Català ha fet en el Forum Europa de Madrid.

En la roda de premsa que Pujol ha dut a terme aquest matí amb Josep Maria Pelegrí, el portaveu nacionalista ha mostrat "la satisfacció de CiU" perquè finalment el President Montilla comparegui davant del Parlament per donar comptes de la greu situació que es viu a Catalunya. Pujol creu que, davant els baròmetres que surten on es reflecteix que les infrastructures és el tema que més preocupa avui als ciutadans, "aquesta compareixença és més necessària" que mai. Però Pujol ha advertit als socialistes que la propera setmana "tindran una nova oportunitat que no poden perdre". "És l'última oportunitat" que tenen per demostrar que el Govern de la Generalitat pensa aportar solucions a la crisi perquè "fins ara, les han perdut totes com a partit i com a govern. No han estat a l'alçada".

Per ell, "el PSC corre el risc de quedar-se sòl" ja que "tots els altres grups" -sense excepció- han presentat propostes de resolució "demanant la dimissió de la Ministra". "No es pot menystenir això" ha dit Pujol tot i recordar que la dimissió de la ministra és necessària "per higiene democràtica i per apartar del seu càrrec persones que són incompetents". Ni tampoc es pot fer un discurs a Madrid i a Catalunya quedar al marge del que demana la majoria del Parlament.

Pujol i Pelegrí han posat una vegada més damunt la taula la necessitat de "compensar econòmicament" totes aquelles persones que pateixen cada dia del desgavell ferroviari. En aquest sentit, els dos portaveus han recordat que Convergència i Unió va presentar el passat 29 d'octubre dues propostes de resolució en aquesta línia. "Ja hi ha una responsabilitat assumida per part de Rodríguez Zapatero" i per això els dos dirigents han "instat al Govern perquè es posi al capdavant d'aquesta reclamació", reclamació "justa". "El Govern Català hauria d'abonar en primera instància aquestes indemnitzacions" i posteriorment "ADIF i RENFE" ho haurien d'abonar a les arques catalanes. Convergència i Unió creu que "aquestes indemnitzacions" s'han de regir "pel mateix esperit i per la mateixa justícia que van regir les indemnitzacions de l'apagada que es va patir a Barcelona el juliol passat".

Oriol Pujol ha demanat que aquesta iniciativa es vegi en el Ple el més aviat possible i que compti amb el suport de tots els grups parlamentaris.