Considera que José Montilla quedarà en una posició “poc presentable” com a president de la Generalitat si es queda sol al Parlament de Catalunya



“Si el ministre de Foment fos Álvarez Cascos i no Magdalena Álvarez, el PSC en demanaria la dimissió cada dia”. És l’opinió del president de CiU, Artur Mas, en roda de premsa aquesta tarda per valorar els plantejaments de José Montilla expressats durant el dia d’avui a Madrid. El líder nacionalista ha reclamat al líder dels socialistes catalans que “tingui la honradesa” de dir que “no volen incomodar al PSOE” que és el partit “al qual es deuen” i considera la resta d’arguments pels quals no volen votar a favor del cessament de Magdalena Álvarez, “excuses de mal pagador”.

I és que en resposta a José Montilla, que aquest matí des de Madrid s’ha negat a demanar de govern a govern la petició de cessament de la ministra Álvarez, el president de CiU li ha proposat una sortida: “que ho faci com a partit”. “No són tant autònoms? No tenen tanta llibertat d’acció?”, s’ha preguntat. Si tots els partits ho reclamen menys el PSC i així es plasma en la votació prevista la setmana que ve al Parlament, Artur Mas considera que la posició del president de la Generalitat serà “poc presentable” perquè “ni els partits que el van votar per fer-lo president li donaran suport”. Això sí, el dirigent de CiU considera que el tripartit no es trencarà perquè “està fet a prova d’esvoranc” per “conservar les cadires”.

Artur Mas també li ha recriminat a José Montilla que viatgi a Madrid “per dedicar-se a criticar els altres” i no “d’ocupar-se de resoldre els problemes dels ciutadans de Catalunya” reunint-se, per exemple, amb Rodríguez Zapatero i amb la ministra Álvarez. El president de CiU també li ha recriminat que, una vegada més en una nova visita a Madrid, “no hagi reunit als 21 diputats socialistes catalans al Congrés per demanar-los que deixin de fer seguidisme del PSOE i donin alguna senyal que defensen el país per sobre del seu partit”.

La gestió gris del tripartit és “la pitjor pedagogia a la resta d’Espanya”

Per últim, Artur Mas ha replicat a José Montilla en relació a un possible allunyament de Catalunya respecte del projecte d’Espanya si l’Estat no dona resposta a les necessitats dels catalans. Artur Mas considera que “ara des d’Espanya no se’ns entén però tampoc se’ns respecta” i això és així, a criteri del líder de CiU, perquè “desgraciadament des de Catalunya fem en general les coses malament” i Montilla com a president “n’és el primer responsable”. El líder nacionalista interpreta que “la millor manera de vendre bé Catalunya és que el país es distingeixi per la seva capacitat de fer bé les coses inclús millor que els altres” i amb la “gestió grisa i mediocre actual us dic amb tota la pena del cor que es fa la pitjor pedagogia a la resta d’Espanya”.

3 comentaris:

garmir ha dit...

Hola:
Quina raó que té en aquestes declaracions l´Artur Mas.

Pilar Pifarré ha dit...

Garmir, comparteixo amb tu que l'Artur Mas té raó en aquestes declaracions, però vaig una mica més enllà, Mas és una de les persones que fa les anàlisis més clarividents de la situació política catalana i espanyola, el problema és que les amaguen tant com poden: els adversaris polítics perquè és el contrincant real a combatre i els mitjans de comunicació perquè alguns l'han d'erosionar per obediència ideològica, per pressions o simplement perquè no té el poder que atorga el govern.
Pilar

garmir ha dit...

Hola Pilar:
Doncs tens raó, segons comenten alguns periodistes i/o comentaristes a les seves columnes de diaris es veu que estem en una etapa de fortes pressions per decidir el que surt a la llum o no als diaris, tal vegada sigui per el perfil poc mediatic ( anestesic) diria jo de l´actual president de la Gene.Aixó fa que es reforci el control sobre els mass-media, suposo jo.
Una salutació.